Za 100 evra se prijavilo 4,26 miliona građana, isplata do 7. juna

1

Zaključno sa današnjim danom, za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra prijavilo se ukupno 4,26 miliona građana, saopštio je ministar finansija Siniša Mali i podsetio da će isplata početi od danas 25. maja.

Kako je ranije objašnjeno, građanima koji su se prijavili, novac će biti uplaćivan na njihove račune i to sukcesivno – dnevno će biti isplaćivan novac za približno pola miliona građana. Najavljeno je da će svima novac „legnuti“ na račun do 7. juna.

Prošle nedelje smo završili isplatu 100 evra za sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 1,9 miliona građana. Dakle, ukupno je skoro šest miliona sugrađana koji su dobili ili će dobiti pomoć od 100 evra – rekao je ministar Mali.

Dodaje da će država isplaćivati oko pola miliona građana dnevno i podsetio da prijava za 100 evra traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili poslednjeg dana novac dobiti najkasnije do 7. juna.

Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne finansije i onaj ko nije verovao da će dobiti novac sada veruje – dodao je Mali.

Ističe da je ova mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

Mali naglašava da jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu, bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

Prethodni tekstProkupčanin uhapšen zbog nasilja u porodici
Sledeći tekstRaspisan konkurs za 60 policajaca i 76 graničnih policajaca na jugu Srbije

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име