Za bolju energetsku efikasnost kuća i stanova bespovratna sredstva dobio 41 građanin Kuršumlije

0
Subvencije za energetsku efikasnost u opštini Kuršumlija; Foto: M. M.

Za subvencionisanje i nabavku materijala za izolaciju zidova i krovova, zamenu prozora i vrata kao i nabavku kotlova na biomasu ili prirodni gas, Opština Kuršumlija je po ranije raspisanom konkursu izabrala 41 korisnika. Oni će dobiti bespovratana sredstva u visini od po 200.000 za kotlove do maksimalnih 900.000 dinara za zamenu stolarije.

Bespovratna sredstva se dodeljuju u okviru konkursa sprovođenje mera energetske sanacije po javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim objektima na teritoriji opštine Kuršumlija za 2021. godinu.

Opštinsko veće opštine Kuršumlija je donelo Odluku o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije i to 2 korisnika će dobiti novac za nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, krova, tavanica, 32 sugrađana će biti subvencionisana za zamenu spoljnih prozora i vrata na porodičnim kućama i stanovima, dok će njih 7 moći da nabave kotlove na prirodni gas ili biomasu – kažu u Opštini Kuršumlija.

U lokalnoj samoupravi ističu da će i u narednim godinama biti raspisani slični konkursi kako bi se stanje energetske efikasnosti objekata u toj opštini dovelo na još veći nivo.

Prethodni tekstDevetogodišnjoj Danici potreban novac za dalje lečenje i terapije
Sledeći tekstNema osnova za dalje postupanje u zatvoru u Prokuplju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime