Za sanaciju i energetsku efikasnost kuća i stamenih zgrada Prokuplje izdvaja 40 miliona dinara

0
Od početka meseca Privremeni organ rukovodi Prokupljem; Foto: M. M.

Od 128 nosilaca domaćinstava i 6 stambenih zajednica koliko se prijavilo na konkurs, njih 125 je ispunilo formalne uslove za sufinanasiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada u Prokuplju. Ukupan iznos koji će biti utrošen za ove namene je preko 40 miliona dinara

Radi se o projektu za subvencije zamene stolarije, izolacije i opreme za grejanje, a kako podsećaju iz Gradske uprave Prokuplja, konkurs za koga kažu da su kriterijumi bili prilagođeni svim građanima, trajao je do 29. jula.

Na osnovu predate dokumentacije, komisija je napravila preliminarnu listu po kojoj od 128 prijavljenih, 125 ispunjava formalne uslove. Nadam se da će Ugovori između građana, Grada Prokuplja i izvođača biti gotovi do kraja ovog meseca, a da će ugradnja prozora, toplotnih pumpi, izolacija otpočeti od septembra – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Nada se da bi nakon završenih radova ušteda na računima za struju i grejanje građana mogla da bude vidljiva već ove zime.

Iz Gradske uprave naglašavaju da bi već krajem ovog meseca trebalo da bude raspisan još jedan Konkurs o subvencionisanju ugradnje solarnih panela, gde će se iz gradske kase izdvojiti preko 20 miliona dinara.

Prethodni tekstDržavno takmičenje pilota ultralakih aviona u selu Mala Draguša kod Blaca
Sledeći tekstTopličanin u subotu protiv Vlasine juri prve bodove u prvenstvu Srpske lige (UŽIVO)

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име