Zbog dužeg raspusta, jedan čas dnevno biće produžen na 60 minuta

0

Učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Prokuplja imaće četiri radna dana, od utorka do petka po jedan čas koji će trajati 60 minuta, kako bi se do kraja marta nadoknadila izgubljena nastava zbog ranije odluke nadležnog Ministarstva da se zimski raspust produži.

Iako je bilo najava iz Niške uprave i Ministarstva prosvete da će svaka škola nadoknaditi časove onako kako proceni da je najbolje za njene učenike, direktori svih škola na nivou Prokuplja doneli su zajedničku odluku da se časovi nadoknade produžetkom pojedinih časova na 60 minuta.

Budući da su pred učenicima radne subote zbog predstojećih takmičenja koja se organizuju vikendom, kao i nadoknada časova zbog ekskurzije, radne subote nisu najbolje rešenje – ranije su preporučili iz Ministarstva prosvete.

Inače, kako bi se sprečilo dalje širenje epidemije gripa kod mlađe dece i učenika, Ministarstvo prosvete je produžilo raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji, tako da su đaci umesto 18. u školske klupe seli 24. februara izgubivši 4 radna dana.

M. T.

Prethodni tekstProkupački srednjoškolci dobrim rezultatima izborili plasman na regionalno takmičenje iz književnosti
Sledeći tekstProkuplje iz gradske kase daje 2 miliona dinara za izgradnju hrama Svetog Đorđa

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime