U prokupačkoj Bolnici rade dve kovid ambulante, jedan pacijent preminuo

0
????????????????????????????????????

Iako je na Infektivnom odeljenju prokupačke Bolnice isti broj hospitalizovanih pacijenata kao i tokom jušerašnjeg preseka, za prethodnih 24 sata jedan pacijent je preminuo dok je jedan zbog pogoršanog zdravstvenog stanja transportovan na dalje lečenje u niški Klinički centar. Na ovom doeljenju trenutno leži 36 pacijenata sa simptomima virusa korona od kojih je kod 26 testiranjem potvrđeno da su pozitivni.

U Opštoj Bolnici u Prokuplju koja pokriva sve 4 opštine Topličkog okruga zbog prevelike gužve rade dve kovid prijemno trijažne ambulante u kojima se samo tokom jednog dana pregleda preko 70 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na koronu.

Sve veći je broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a kapaciteti naše ustanove su skoro popunjeni. Svi hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje teškom kliničkom slikom, a na kiseoničkoj potpori trenutno se nalaze 23 pacijenta – kažu u Bolnici.

Rukovodstvo bolnice apeluje da se građani ponašaju u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama, a ujedno i mole građane da se u aktuelnoj situaciji u Topličkom okrugu ponašaju odgovorno i da poštuju preporučene mere, drže distancu, nose masku i izbegavaju okupljanja, jer kako ističu samo takvim disciplinovanim odnosom može se doprineti suzbijanju širenja virusa korona.

U Domu zdravlja u Kuršumliji prema rezultatima poslednjih testiranja, za 2 dana je testirano 53 pacijenata od kojih je kod 8 potvrđeno da su inficirani koronom, jedan je poslat na bolničko lečenje dok su ostali nakon propisane terapije upućeni na kućno lečenje.

Prethodni tekstCarinici na Merdaru zaplenili neprijavljene devize
Sledeći tekstZbog razbojništva u Merošini uhapšena četvorka iz Prokuplja

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime