Kamere za kontrolu saobraćaja u Prokuplju za 17 dana zabeležile 151 prekršaj

0
Za kratko vreme zabeležen veliki broj prekršaja; Foto: M. M.

Kamere u Prokuplju koje od 28. februara zvanično na tri lokacije mere brzinu i kontrolišu prolazak na jedinom semaforu u gradu, za samo 17 dana zabeležile su 32 prekršaja za prekoračenje brzine, a prolazak vozača na crveno svetlo čak 119 puta.

Uvođenje novih mera za kontrolu saobraćaja u Prokuplju već je pokazalo značajne rezultate, ali i ukazalo na problem nepoštovanja saobraćajnih pravila.

Kamere vrše nadzor saobraćaja 24 sata dnevno; Foto: M. M.

Kamere za kontrolu saobraćaja u Prokuplju koje su aktivne od kraja februara postavljene su na tri lokacije, na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša u Ulici Ratka Pavlovića kod Srednje poljoprivredne škole i u Ulici Koste Vojinovića u blizini NIS-ove pumpe na izlazu iz Prokuplja ka Kuršumliji postavljene su kamere za merenje brzine, dok su kamere na jedinom semaforu u gradu postavljene kod Osnovne škole “9. oktobar”. Od 28. februara do 13. marta, ovim nadzorom i kontrolom saobraćaja zabeležana su 32 prekoračenja brzine i 119 prolaska na crveno svetlo – kažu u policiji u Prokuplju.

Apeluju na vozače da obrate pažnju na bezbednost saobraćaja i da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju kako bi se povećala bezbednost svih učesnika.

Učinioci prekršaja biće sankcionisani i dobiće odgovarajuću prekršajnu prijavu, a kontrola saobraćaja na postavljenim kamerama vrši se 24 sata dnevno svakog dana u specijalno opremljenoj kontrolnoj sobi u policiji, sa stručnim osobljem koje prati situaciju na terenu.


Kontraverze oko nabavke kamera, Uspravna Srbija podnela krivičnu prijavu

Grad Prokuplje je za nabavku i ugradnju video-nadzor na svojoj teritoriji, što uključuje i sistem video-nadzora za kontrolu saobraćaja, nadzora objekta, igrališta, umreženje i monitoring centar, izdvojio 101.647.860 dinara.

Za 17 dana čak 119 prolazaka na crveno; Foto: M. M.

Ugovor za realizaciju tog posla potpisan je sa firmom Macchina Security d.o.o iz Beograda, a zbog kako su tada rekli osnovane sumnje da je bivši gradonačelnik Prokuplja potpisao ugovor u kome je oprema za video-nadzor plaćena 4 puta više od realne tržišne cene, antikorupcijski tim Uspravne Srbije podneo je prokupačkom Višem tužilaštvu krivičnu prijavu u kojoj su tražili da se preispita ugovor, uporede cene i osudi potpisnika ugovora za koga sumnjaju da je oštetio gradski budžet za više stotina hiljada evra.

Inače, prema elaboratu, sistem video-nadzora je predviđen na 50 lokacija u Prokuplju i obuhvata sistem video-nadzora za kažnjavanje prolaska kroz crveno svetlo, sistem video-nadzora za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene brzine, sistem opšteg video-nadzora i prepoznavanje tablica, sistem video-nadzora objekata, igrališta, umreženje, monitoring centar.

Ugovor sa izabranim ponuđačem zaključen je sa rokom trajanja od 48 meseci.

 

Prethodni tekstVodovod u Prokuplju traži povećanje cena za 15 odsto
Sledeći tekstAustrijanac vozio “mercedes” sa saobraćajnom dozvolom i tablicama drugog vozila

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime