Medicinska škola nagrađena zlatnom medaljom za kvalitet obrazovanja

0
Zlatna medalja Medicinskoj školi u Prokuplju; Foto: M. M.

Iako su se prvi put pojavili na prestižnom 19. po redu Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu, prokupačka Medicinska škola „dr Aleksa Savić“, dobila je zlatnu medalju za kvalitet obrazovanja. Reč je o značajnom priznanju koje je škola dobila za 64 godine rada i postojanja.

Nebojša Lukić, direktor Medicinske škole kaže da je dobijeno priznanje potvrda celokupnog rada i zalaganja nastavnika i učenika.

U prethodnom periodu puno smo radili i imali niz događaja koji su nam omogućili da apliciramo za ovo vredno priznanje. Konkurencija je bila ogromna na svim nivoima, počev od predškolskog, osnovnog, srednjeg pa do visokog obrazovanja. Pored naše zemlje, učestvovale su i Mađarska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Rumunija, što takmičenju daje međunarodni karakter. Ove godine, nagrađeno je oko 90 obrazovnih ustanova, a naši zaposleni i učenici, veoma su ponosni na priznanje – rekao je direktor Lukić.

Međunarodni sajam obrazovanja okupio je predstavnike obrazovnih institucija koje predstavljaju više od 500 obrazovnih profila i daju sveobuhvatnu ponudu srednjeg i visokog obrazovanja u našoj zemlji, kao i srednjih škola i fakulteta u okruženju, a ponude za nastavak školovanja predstavila je i Ambasada Kanade.

Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ počeo je 21. i traje do danas 23. marta, kada će na štandu Ministarstva prosvete biti nastavljene informativne radionice o završnom ispitu i upisu u srednje škole, a Fondacija Tempus predstaviće studentima mogućnosti koje pružaju programi Erazmus+ i CEEPUS, kao i o inicijativa „Studiraj u Srbiji“.

Prethodni tekstProkuplje čeka Vučića: Ulice se zatvaraju, a centar grada ubrzano sređuje
Sledeći tekstDerbi susret Druge kadetske lige: Topličanin protiv Sinđelića za lidersku poziciju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime