Divlja deponija i izlivanje kanalizacije iz Bolnice mesecima muče meštane Garića u Prokuplju, najavljuju proteste

0
Deponija u krugu garaže Por Werner Weber; Foto: čitalac

Višemesečno izlivanje kanalizacije, divlja deponija u krugu fabrike Porr-Werner & Weber koje tu vrši skladištenje i pretovar otpada, kao i navodno tovilište bikova u bivšoj fabrici Inka nedaleko od centra Prokuplja, samo su neki od razloga zbog čega su očajni građani naselja Garić, pre svega Liparske i Ulice Vasilija Đurovića Žarka potpisali peticiju i predali je svim nadležnim institucijama, tražeći da im se najhitnije reši problem neprijatnog mirisa koji se širi naseljem, jer će u suprotnom započeti štrajk ispred zgrade Gradske uprave.

Oko stotinak građana je potpisalo peticiju u kojoj se traži hitno rešenje problema, jer kažu da su im ugrožena osnovna prava na život, a višemesečni neprijatan miris koji se širi tim delom naterao je mnoge od njih da razmišljaju i o prodaji svojih kuća i iseljenje iz tog dela grada.

Građani traže hitno rešenje problema

Ovo je nepodnošljivo, smrad koji se širi gotovo iz svih pravaca u ovom delu Prokuplja se toliko oseća da je gotovo nemoguće uveče izaći iz kuće ili otvoriti prozore, naročito kada je vreme mirno i nema vetra. Sramota je da, i pored svih dosadašnjih apela prethodnih meseci da nam se reši bar jedan veliki problem, zameni pukla cev kanalizacije koja se izliva u privatnu parcelu i predstavlja izvor zaraze i moguće epidemije, niko do sada nije učinio ništa da to popravi – kažu nezadovoljni građani.

Pojašnjavaju da se radi o izlivanju kanalizacije iz bolničkog potoka i Bolnice, a da se kvar ne popravlja već duži vremenski period, te da će građani, ukoliko se problem ne reši, u narednom periodu radikalizovati protest i blokirati rad Gradske uprave.

U prokupačkim inspekcijskim i komunalnim službama kažu da su primili peticiju građana i da će u roku do 8 dana izaći na teren i napraviti zapisnik.

Deponija u krugu PWW; Foto: čitalac

Naše službe, posebno ekološki inspektor će u zakonskom roku obići teren i utvrditi pravo stanje stvari. Ukoliko se pokaže da su tvrdnje u peticiji istinite, podnećemo odgovarajuće prekršajne prijave protiv izvršioca – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Na problem meštana Liparske ulice gde se na fotografijama vidi deponija i gomila smeća u krugu garaže privatne firme Porr Werner & Weber, ukazali su sami žitelji.

Tada su iz te firme koja obavlja usluge izvoženja smeća u Prokuplju tvrdili da ne skladište otpad u krugu tog prostora, već samo pretovar, pa im za to dozvole nisu potrebne.

 

Prethodni tekstGrad pomaže studente sa teritorije Prokuplja, raspisan konkurs za jednokratnu pomoć
Sledeći tekstKod dvojice Blačana policija pronašla preko 10 kilograma marihuane

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime