Drugim rebalansom Prokuplje uvećalo budžet za jos 250 miliona dinara

0
Budžet uvećan po drugi put od početka godine; Foto: M. M.

Zbog isplate otpremnine radnicima od oko 120 miliona dinara, 75 miliona za kredit i povećanjem od oko 40 miliona za energente, prokupački odbornici jednoglasno su izglasali drugi ovogodišnji rebalans kojim se budžet uvećava za oko 250 miliona dinara, sa pređašnjih 2.349.026.963 na oko 2,6 milijardi dinara.

Gradonačelnik Milan Aranđelović je podsetio da je prvobitno planirani budžet projektovan na 2.148.653.260 dinara, ali da je krajem marta uvećan za 200 miliona jer je bilo potrebno da se planirana budžetska sredstva usklade sa povećanjem cena i uvećanjem za potrebe izgradnje više kapitalnih objekata u tom gradu, a da se sada na strani troškova dodatno ukazala potreba za novim povećanjem.

Razlog za povećanje budžeta je rashod za kreditno zaduženje od 75 miliona, ali i povećanje cene energenata, pošto nam predstoji nabavka za predstojeću zimu. Odvojili smo i novac za otpremnine jednog dela radnika JKP Hammeuma i za to smo planirali oko 120 miliona dinara. Očekuje nas još jedan rebalans u oktobru, kada ćemo sve precizno izračunati i nadamo se izvršenju budžeta na kraju godine od oko 90 odsto planiranog – smatra Aranđelović.

Od početka godine kaže da Grad ima rekordno punjenje budžeta i, kako sada stoje stvari, do kraja godine biće oko 1,9 milijardi dinara, što će, kada se tu uključi zakonski deficit od 10% i preneta sredstva sa računa iz prethodnih godina, dovesti do cifre od oko 2,4 milijarde dinara.

Prethodni tekstGenerali, profesori, političari i novinari među dobitnicima Vidovdanske povelje
Sledeći tekstNa pešačkom u Prokuplju udarena 10-godišnja devojčica

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име