Iz prokupačke bolnice tokom vikenda 3 kovid pacijenta prebačena u niški Klinički centar

0

Od 18 pacijenata sa simptomima korona virusa, koliko ih je smešteno na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice koja pokriva sve 4 opštine u Toplici, prema zvaničnim informacijama 8 je pozitivno na koronu. Ostali su sa simptomima koji ukazuju na ovaj virus, ali bez potvrđenog testa.

U Bolnici kažu da su svi pacijenti sa upalom pluća i srednje teškom kliničkom slikom, a na kiseonik je priključeno njih 9.

Tokom vikenda 3 pacijenta su zbog pogoršanog zdravstvenog stanja transportovana na dalje lečenje u KC Niš. Testiranja se u našoj ustanovi rade ustaljenom dinamikom, a mi apelujemo na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera – kažu u Bolnici.

I u kuršumlijskom Domu zdravlja je povećan broj pacijenata kod kojih je testiranjem potvrđena korona, a prema zvaničnim podacima poslednji rezultati govore da je od 10 osoba koliko je testirano za 2 dana, njih 6 pozitivno.

Iz ovih ustanova naglašavaju da se iz dana u dan povećava broj pacijenata kod kojih je testiranjem potvrđena korona, kao i pacijenata koji se javljaju sa simptomima pa apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mera prevencije, od nošenja zaštitnih maski, izbegavanja javnih skupova do držanja distance.

Prethodni tekstNastavljena istraživanja na paleontološkom nalazištu Prebreza kod Blaca, rezultati za mesec dana
Sledeći tekstNa Državnom prvenstvu u Novom Sadu, takmičari GK Topličanina osvojili 6 medalja

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime