Kuće za interno raseljene porodice u Kuršumliji

0
Tri porodice dobiće novac za kupovinu kuća; Foto: M. M.

Tri interno raseljene porodice sa teritorije Kuršumlije dobile su novac za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, koje su obezbedili Komesarijat za izbeglice i migraciju i Opština Kuršumlija. Ukupna vrednost ugovora je 5.850.000 dinara, od toga Komesarijat finansira 95% a lokalna samouprava preostalih 5% sredstava.

Ugovor o finansiranju kupovine kuća potpisan je sa porodicama Dragiše Radenkovića, Nikole Tomčića i Gordane Bojović.

Porodice interno raseljenih lica, za nepokretnost kojom su konkurisali, ove godine dobijaju do 1,7 miliona dinara za kupovinu seoske kuće sa okućnicama ili odgovarajuće nepokretnosti na račune prodavaca, nakon overa kupoprodajnih ugovora. Kao dodatnu pomoć, porodice dobijaju i do 250.000 dinara u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju nepokretnosti – kažu u lokalnoj samoupravi u Kuršumliji.

Na ranije raspisanom javnom pozivu prijavile su se tri porodice interno raseljenih lica i sve su uspele da prikupe svu potrebnu dokumentaciju, a prodavci nepokretnosti kojima objekti nisu bili ozakonjeni, uradili su to u predviđenom roku.

Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora između interno raseljenih lica i prodavaca, sredstva će biti uplaćena na račune prodavaca, a porodicama će naknadno biti uplaćen i iznos od po 250.000 dinara u vidu pomoći u građevinskom materijalu kako bi adaptirali kupljene kuće.

Prethodni tekstDupli sportski program u Prokuplju, na teren izlaze fudbaleri i košarkaši (UŽIVO)
Sledeći tekstNakon 13 godina ponovo se spajaju Bolnica i Dom zdravlja u Prokuplju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime