Osnovci u Prokuplju i Blacu dobili računare i opremu

0
Računarska oprema i projektori za osnovce; Foto: M. M.

Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju i „Stojan Novaković“ u Blacu dobile su od nadležnog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja računarsku opremu i projektore za opremanje digitalnih učionica. Prokupačka škola dobila je 25 laptop računara, 23 projektora i 23 nosača za tu opremu, dok je škola u Blacu dobila 30 laptop računara i po 12 projektora i nosača opreme.

Nadležni u školama kažu da će zahvaljujući ovoj donaciji opremiti digitalne učionice i olakšaće učenicima i nastavnicima korišćenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala.

Naša škola je i ove godine bila učesnik projekta „Digitalna učionica-digitalno kompetentan nastavnik, uvođenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala“. To se pokazalo vrlo značajno i dobro za nas, jer će ono što smo dobili biti od koristi za sve sadašnje, ali i buduće đake – kažu u prokupačkoj školi.

Naglašavaju da je u fokusu realizacije ovog projekta sticanje znanja i veština potrebnih za usvajanje digitalnih obrazovnih materijala i digitalnih udžbenika u proces nastave i učenja.

Inače, školu u Prokuplju pohađa oko 1.000 učenika, a pored matične škole ima i 4 isturena odeljenja u selima na teritoriji Grada, dok školu „Stojan Novaković“ u Blacu pohađa 680 učenika i ona je matična škola za 20 izdvojenih odeljenja u selima te opštine, od kojih su 2 osmorazredna i 18 četvororazrednih.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име