Gomila papira ispred bivše fabrike u Prokuplju, nadležni ne znaju odakle

0
Gomila papira ispred ulaza u nekadašnju fabriku; Foto: M. M.

Gomila papira za fiskalne račune nalazi se na ulazu u upravnu zgradu nekadašnje Topličanke, na samo 50-ak metara od spomen-parka junacima Gvozdenog puka u Prokuplju. Nadležne inspekcijske službe kažu da ne znaju odakle je dospelo toliko papira, a građani negoduju i traže da se ukloni.

Reč je o trakama sa starih fiskalnih računa koji su, prema onome što se moglo videti na licu mesta, bili skladišteni u jednoj od prostorija upravne zgrade te nekada poznate tekstilne fabrike čija je vrata neko obio ili otvorio i razbacao papire koje sada vetar raznosi u tom delu grada.

Upravna zgrada Topličanke se nalazi u industrijskoj zoni Prokuplja, delom se naslanja na fabriku Biz link i na stotinak metara je od fabrike Leoni, gde dnevno prođe više hiljada ljudi.

Papiri se nalaze pored fabrike Biz link; Foto: M. M.

Inspekcijske službe će izaći na teren i videti o čemu se radi. Mi još nemamo prijavu da postoji problem u tom delu, tako da ćemo više znati kada obiđemo teren. U svakom slučaju, rešićemo problem i naložiti da se prostor očisti – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Građani komentarišu da nije isključeno da su deca koja se igraju u Spomen-parku pronašla iskorišćene fiskalne papire i da su ih razbacali.

Ipak, ko god da je to uradio, Prokupčani se nadaju da će nadležne službe očistiti i urediti taj prostor.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име