Kamion i automobili blokirali trotoar, Prokupčani se dovijaju da prođu ka centru grada

1
Blokiran trotoar za pešake; Foto: M. M.

U centru Prokuplja od jutros kamion beogradske firme „Demetra“, koja obavlja koncesione usluge na teritoriji grada, potpuno blokira trotoar na ulazu u pešačku zonu. Građani su prisiljeni na improvizovane načine kako bi prošli, dok se situacija dodatno komplikuje prisustvom parkiranih automobila pored kamiona, a brojni Prokupčani izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Na ulazu u pešačku zonu postavljeni su metalni stubovi povezani lancem, čime je zabranjen prolaz vozilima, a jedino je trotoar slobodan – gde bi i trebali da se kreću svi pešaci. Međutim, od jutros je taj prostor bukvalno potpuno blokiran parkiranim automobilima, ali i kamionom „Demetre“.

Kola i kamion potpuno blokirali prolaz; Foto: M. M.

Ovo je stvarno neverovatno i sramota. Stariji građani se suočavaju s teškoćama pri prelasku ivičnjaka, dok majke s kolicima, invalidi i ostali moraju da obilaze stotinu metara. Kako ovde ljudi mogu da prođu, šta se ovo dešava? Gde je sada policija? Razumem da neko stane na minut kolima da se okrene ili neko izađe, ali ovi automobili su parkirani od jutros. Kamion Demetre potpuno je fizički onemogućio prolaz ljudima – kaže jedan Prokupčanin.

Građani Prokuplja su ogorčeni zbog ove situacije, stariji sugrađani se suočavaju s teškoćama pri prelasku ivičnjaka, dok majke s kolicima, osobe s invaliditetom i drugi moraju da obilaze pedesetak metara kako bi se domogli centra grada.

Prostor na ulazu u pešačku zonu, ispred spomenika Topličkim junacima, zatvoren je za parkiranje automobila već dve godine, ali često se na samom ulazu, pre fizičkih prepreka, parkiraju vozila, iako na tom mestu nije i ne može biti označeno parking mesto.

Policija je do sada sprovodila sporadične akcije i pisala kazne za nepropisno parkiranje, ali evidentno je da nedostaje sistematsko rešenje za ovaj problem, kao i za taksi vozila koja se parkiraju nedaleko od tog mesta i dodatno doprinose gužvama.

Prethodni tekstBiblioteka u Prokuplju od osnivanja podstanar, na pomolu rešenje
Sledeći tekstBeogradska firma dobila posao izrade projekta za sportsko-rekreativni kompleks i stadion u Kuršumliji

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime