Radnicima “Hammeuma” nije dozvoljeno prisustvo na sednici Skupštine, intervenisala policija

0
Radnici nakon intervencije policije napustili skupštinsku salu; Foto: M. M.

Ni najstariji prokupački odbornici ne pamte situaciju da je policija ulazila u skupštinsku salu kao što se to desilo danas, kako bi obezbedila početak 27. sednice Skupštine grada. Pre početka nekoliko radnika JKP Hammeuma ušlo je u salu gde su u svojstvu građana hteli da prisustvuju zasedanju, što im predsednik Skupštine Dejan Lazić nije dozvolio, već je zatražio od policije koju je u međuvremenu neko pozvao, da izbaci “nepozvane ljude” kako bi se održala sednica.

Policija je korektno obavila svoj posao, zamolila radnike Hammeuma da napuste skupštinsku salu, što su oni i učinili nakon desetak minuta.

Policija u skupštinskoj sali; Foto: M. M.

Sramota je da nas kao građane Prokuplja predsednik Skupštine izbacuje i da zato poziva policiju da vrši pritisak na nas. Samo smo hteli da prisustvujemo Skupštini kako bi još jednom pokušali da ostvarimo naša prava i ukažemo na nepravilnosti oko čitavog rasparčavanja i podele Hammeuma – kaže jedan od radnika.

Dodaje da, nakon što su napustili skupštinsku salu, policajci su legitimisali i upisali podatke radnika, što takođe smatraju za dodatni pritisak kako bi ih zaplašili i ugušili svaku vrstu otpora, kako tvrdi, suludim i besmislenim odlukama gradskih čelnika.

Sednica počela tek nakon što su radnici izašli iz sale; Foto: M.M.

Tek nakon što su napustili salu, Dejan Lazić, predsednik Skupštine, označio je početak rada, a odbornici su osvojili važne tačke koje se, između ostalog, tiču izmena Statuta i Pravilnika JKP Hammeuma i prenošenja ovlašćenja komunalnih delatnosti koje su prešle u nadležnost koncesionara, beogradske Demetre AB Facillity.

Između ostalog, usvojen je i godišnji program te firme za period septembar-decembar 2022. godine.


Poslanica Milošević privatno sprečena, najavljuje dolazak za prvu narednu sednicu

Iako je, i pored zabrane Dejana Lazića, predsednika Skupštine Prokuplja, najavila da će ipak doći i prisustvovati 27. Skupštini Grada bez obzira na reakciju nadležnih u Prokuplju jer joj je to, kako tvrdi, po zakonu omogućeno, Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde iz privatnih razloga nije bila u Prokuplju.

Najavljuje da će već na prvoj narednoj sednici zajedno sa radnicima prisustvovati zasedanju.

I pored zabrane, Miloševićeva najavljuje da će prisustvovati sednici; Foto: M. M.

Privatno sam imala neplanirane obaveze i fizički sam sprečena da stignem na početak prokupačke Skupštine. Ovim se naša borba nije završila, naprotiv – tek počinje. Ponovo ću obavestiti nadležne u Prokuplju da ću kao narodni poslanik prisustvovati narednom zasedanju i to mi je po zakonu omogućeno, sviđalo se to nekome ili ne – ja ću biti tamo – kaže Miloševićeva.

Komentarišući intervenciju policije u Skupštini, smatra da je to nedopustivo bahaćenje i demonstracija sile od strane čelnih ljudi Grada i da su time pokazali da sa njima više nema šta da se razgovara i da će ubuduće razgovarati jezikom koji oni razumeju, uključujući i ulicu.

Prethodni tekstNarodnoj poslanici SSP-a iz Niša zabranjeno prisustvo na sednici prokupačke Skupštine
Sledeći tekstNepristojna ponuda za radnike prokupačkog “Hammeuma” – baštovani sa fakultetskom diplomom

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име